Belföld

Megüzente főnökének, hogy leszúrja, ha nem fizeti ki rendesen – betartotta ígéretét

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 62 éves tompai férfinak az előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy a volt munkáltatójára támadt egy vadásztőrrel.

A megalapozott gyanú szerint a férfi  péntek 11 óra körül megjelent a volt munkáltatójánál, akit nem talált otthon, azonban az ott dolgozó személyzettel megüzente, hogy amennyiben az általa követelt 24 000 Ft összegű munkabért nem kapja meg a sértettől, a nála lévő csúzlival kilövi házának ablakait és leszúrja a férfit.

A gyanúsított 13 óra 15 perc körüli időben megtartotta ígéretét és ismét megjelent volt munkáltatója házánál, akivel szóváltásba keveredtek a ki nem fizetett munkabére miatt. A vita közben a férfi a nála lévő vadásztőrrel egy alkalommal hason szúrta a sértettet, akinek a szúrás következtében közvetetten életveszélyes sérülései keletkeztek.

A járásbíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, ugyanis megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a korábbi, élet elleni fenyegetését beváltaná és cselekményét véghezvinné.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik