Belföld

Buzgó sorozatbetörő testvérpárt fogtak

A Miskolci Járásbíróság az ügyészség indítványával egyezően  egy hónapra a házi őrizetét rendelte el egy fiatalkorúnak, míg a bátyját előzetes letartóztatásba helyezte.

A gyanúsítás szerint a két férfi májusban és júniusban több lakásba, családi házba, sőt egy fogorvosi rendelőbe is betört, és az ingatlanokból többek között készpénzt, mobiltelefont, televíziót vittek el csaknem 400 000 forint értékben. A gyanúsítottak többnyire olyan ingatlanokat választottak a bűncselekmények elkövetésének helyszínéül, ahol nyitva maradt az ablak, ezáltal könnyen bejuthattak a sértettekhez.

A gyanúsítottakkal szemben lopás miatt indult büntetőeljárás, bűnösségük megállapítása esetén velük szemben akár 7 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, mely miatt fennáll a gyanúsítottak szökésének, elrejtőzésének veszélye. Figyelemmel arra, hogy a gyanúsítottak a kihallgatásukat követően, az ellenük már folyamatban lévő eljárás hatálya alatt újabb bűncselekményt követhettek el, a nyomozási bíró a felnőtt korú gyanúsított előzetes letartóztatását, míg a büntetlen fiatalkorú gyanúsított házi őrizetét rendelte el.

A gyanúsított a házi őrizet tartama alatt a bíróság által kijelölt lakást engedély nélkül nem hagyhatja el, lakóhelyét nem változtathatja meg, ha a bíróság által meghatározott magatartási szabályokat megszegi, előzetes letartóztatásba kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik