Belföld

20 év fegyházat kapott a kislányait megerőszakoló miskolci apa

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét. Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék márciusban K. I. vádlottat folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés bűntette és folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette miatt, mint különös visszaesőt 20 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Kné M.I. II.r. vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A törvényszék a vádlottak szülői felügyeleti jogát K.A. gyermekükre nézve, illetve I.r. vádlott szülői felügyeleti jogát a jövőben születendő gyermekei vonatkozásában megszüntette. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a házaspár közösen nevelte a 7 gyermekét. A férfi rendszeresen ittas volt és ilyenkor kézzel, ostorral, szíjjal bántalmazta feleségét és gyermekeit is. A folyamatos bántalmazás hatására nagyon féltek tőle. I.r. vádlott 4 kiskorú lányát 2009 és 2012 között rendszeresen megerőszakolta.

Ilyenkor II.r. vádlottat és a többi gyermekét elküldte otthonról. Volt olyan alkalom is, amikor a többiek a másik szobában tévéztek. Ha a sértett nemet mondott vagy ellenállt, I.r. vádlott nemcsak őt verte el, hanem a többi testvérét és II.r. vádlottat is.

A sértettek a fenyegetések és a bántalmazások miatt kilátástalannak tartották helyzetüket, segítséget senkitől nem kértek. II.r. vádlott nem akadályozta meg I.r. vádlottat a cselekmények elkövetésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik