Belföld

Tállai: Bevándorlást segítő tevékenység az, aminek célja a bevándorlás ösztönzése

Amit már nyár végétől megadóztatnak.

Ha az Országgyűlés megszavazza a kormány javaslatát, már a nyár végén életbe léphet a 25 százalékos bevándorlási különadó – ezt mondta a Magyar Időknek Tállai András.

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a kormánylap szombati számában megjelent interjúban mondhatta el:

meg kell téríteni azt a kiadást, amelyet a bevándorlást segítő szervezetek működése okoz az államnak, a magyar embereknek.

Tállai adatai szerint az illegális migráció megfékezésére mostanáig „százmilliárdos nagyságrendet” költött az állam.

MTI Fotó: Vajda János

Az államtitkár az előterjesztés részleteiről szólva elmondta: az adót az anyagi támogatás, például az átutalt pénzösszeg, az átadott ingóság összege, értéke után kellene megfizetni. A bevándorlási különadóból származó bevétel a központi költségvetésbe folyna be, és kizárólag határvédelmi feladatok ellátására lenne felhasználható.

Minden az, ami

A javaslat szerint a közterhet elsősorban annak a szervezetnek kellene lerónia, amelyik a támogatást nyújtja; s ha a támogató nem tenne eleget kötelezettségének, a támogatott, vagyis a bevándorlást segítő szervezet válna adóalannyá.

A kérdésre, hogy mi számít bevándorlást segítő tevékenységnek, Tállai így felelt:

A javaslat ez ügyben világosan fogalmaz. Ide tartozik többek között a médiakampányok és a médiaszemináriumok megtartása, a hálózatépítés és -működtetés, valamint a migrációt pozitív színben feltüntető propagandatevékenység, ha ezek célja a bevándorlás ösztönzése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik