Belföld

Hollik szerint a bevándorlási adó a minimum

Helyes és az a minimum, hogy a bevándorlást segítő szervezetek bevándorlási különadót fizessenek – mondta Hollik István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője kedden Budapesten. A KDNP-s politikus a pénzügyi tárca 25 százalékos bevándorlási különadóra vonatkozó javaslatára reagált a kormánypártok nevében – a javaslat eredetileg a Velencei Bizottság által vizsgált Stop Soros törvénycsomagban volt, onnan tették át az adótörvények közé.

Jöhet a bevándorlási különadó
A civil szervezetekre vetnék ki.

Az MTI szerint Hollik István azt mondta, hogy szükség van pénzügyi és adóügyi eszközökre is, már csak azért is, mert a kormány szerint a Soros-szervezetek irgalmatlan pénzeket költenek el arra, hogy a bevándorlást, illegális migrációt támogassák, és bevándorlókkal árasszák el Európát. 

Hollik pedig úgy gondolja, hogy éppen ezért helyes, ha azok a szervezetek, amelyek a bevándorlást segítik bevándorlási különadó formájában hozzájárulnak a költségekhez. Magyarország biztonságának megőrzésére a magyar kormánynak a magyar emberek adóforintjaiból nagyon sok pénzt kell költenie – fogalmazott a kormánypárti politikus, aki jelezte a Fidesz és a KDNP is támogatja majd a javaslatot.

A szóvivő az adójogi változásokra vonatkozó kérdésre azt mondta: a költségvetésnek négy célt kell szolgálnia. Meg kell őriznie azt a biztonságot, amit Magyarország magáénak tudhatott, segítenie kell azt a gazdasági növekedést, ami azt eredményezi, hogy a magyar emberek tudnak egyet lépni előre. Emellett segítse a családokat, a gyermekvállalást, továbbá hozzásegítse a munkáltatókat és a munkavállalókat egyaránt a teljes foglalkoztatottság eléréséhez. A munkáltatók könnyebben tudjanak alkalmazni munkavállalókat, utóbbiak pedig könnyebben tudjanak munkát vállalni. Szerinte az adójogi változások mindezeket segítik.

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik