Belföld

Ferihegyen fogták el a környei ámokfutót

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben.

Az ittas állapotban lévő vádlott 2017. január 20. napján, este, az egyik környei buszmegállóban elhelyezett hulladéktároló edénybe belerúgott, majd a megállóban felállított utastájékoztató intelligens kijelzőjét a nála lévő seprűnyéllel betörte, amellyel 15 500 forint kárt okozott.

A férfi ezt követően a buszmegálló épületében lévő üzlethelyiség ablakát, valamint az ajtó üveglapját a seprűnyéllel szintén szétrombolta, amellyel 27 066 forint kár keletkezett.

A vádlott ezután hangosan kiabálva a kezében tartott, 23 cm hosszúságú ollóval a megállóban várakozó személyek felé indult, akiket megfenyegetett, így ők sietve elhagyták a helyszínt. A jelenlevők a fenyegető kijelentés kapcsán nem kérték az elkövető felelősségre vonását.

A felfegyverkezve történő elkövetést az alapozza meg, hogy az elkövető által használt olló az élet kioltására alkalmas eszköz.

A férfi a gyanúsítotti kihallgatását követően megszökött, ezért vele szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki. Ennek alapján őt 2018. február 18. napján, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogták el, majd előzetes letartóztatásba került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik