Belföld

Éjjel látogatták a bevásárlóközpontokat

Elfogtak-a-makoi-ekszertolvajokat(210x140).png (ékszerek, makó)
Elfogtak-a-makoi-ekszertolvajokat(210x140).png (ékszerek, makó)

Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a román állampolgárságú férfi ellen, aki ismeretlen társaival négy óra leforgása alatt két város bevásárlóközpontjába tört be és összesen csaknem 5 millió forint értékű ékszert és parfümöt lopott tavaly júniusban.

A vádirat szerint a vádlott és társai kevéssel éjfél előtt hatoltak be az egyik szombathelyi bevásárlóközpontba a hátsó ajtón keresztül, amit betörtek. Egy ékszerboltot választottak ki, megrongálták az üvegét, majd elvágták a védőrácsot és 1,3 millió forint értékű ezüst ékszerrel és 2.500 forint váltópénzzel távoztak az üzletből.

Négy órával később már Budakeszin jártak, ahol ismét egy bevásárlóközpontot szemeltek ki. Egy drogéria fotocellás bejárati üvegajtaját törték be és az üzletből 3.370.000 forint értékű parfümöt loptak el. A sértettnek az ajtó megrongálásával 1,7 millió forint kárt okoztak.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben halmazati büntetésként végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik