Belföld

A hegycsúcs meghódítása olyan, mint a jól működő vállalati kultúra (x)

A BP-nél különleges körülmények között tapasztalhatták meg a dolgozók, mit is jelent BP-snek lenni.

„A BP Mountain Challenge programsorozat magyarországi szervezetünk kivételes vállalati kultúráját szimbolizálta. A kihívássorozattal arra szándékoztunk rávilágítani, mennyire hasonló egy óriási hegycsúcs meghódításához vezető komplex folyamat és különleges hozzáállás a mi vállalati működésünkhöz és céges kultúránkhoz.” – mondta Knezevics Viktor, a BP országigazgatója.

A Magyarországon több mint kétezer munkavállalót foglalkoztató cégnél komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a BP vállalati kultúrájának alapját képező értékeket: az alkalmazottak sokszínűségét, az Egy Csapat érzését, az elért eredmények miatti büszkeséget vagy a munkahelyi jó hangulatot a dolgozók folyamatosan megélhessék.  „Egy hegy meghódításához elengedhetetlen  egy sokféle szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező összehangolt csapat – csak úgy, mint a BP sikeres működéséhez. Így még jobb eredményeket tudunk elérni, mintha csak egyénileg próbálkoznánk. A BP-nél  is fontos hogy büszkék legyünk  mindennapi sikereinkre, akár egyénileg, akár csapatként érjük el. Ezt hangsúlyozzuk a munkavállalóinknak is: legyenek ők is büszkék a mindennapi sikereikre. Ahogyan maga a hegy is a hegymászó számára egy inspiráló, sokszínű környezet, ugyanúgy mi is igyekszünk olyan munkakörnyezetet kialakítani, amelyben  munkavállalóink megtalálják a helyüket, jól érzik magukat és amely motiválja és inspirálja őket céljaik elérésében.” – tette hozzá Knezevics Viktor.

Általánosan elfogadott, hogy a vonzó vállalati kultúra jó hatással van a dolgozói produktivitásra. Emiatt a BP-nél komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy olyan körülményeket biztosítsanak, ahol a munkavállalóik a képességeiknek és személyiségüknek megfelelően tudnak kiteljesedni. Egy 2017-es Eurostat kutatás szerint az EU-ban és a Visegrádi országok között Magyarország az utolsók között áll a munkavállalói termelékenység tekintetében. Ez azt is jelentheti, hogy a hazai munkavállalók nagy része nem a rájuk szabott pozícióban dolgozik. „Többek között ezen kutatási eredmények sarkalltak minket arra, hogy belevágjunk egy országos munkavállalói felmérésbe, amellyel szeretnénk jobban érteni a hazai munkahely-elégedettségi helyzetet. Célunk továbbá, hogy olyan munkahelyi környezetet teremtsünk a munkavállalóknak, ahol azt érzik ez itt valóban az ő helyük.” – mondta Knezevics Viktor.

Töltse ki kérdőívünket és mondja el Ön is véleményét munkahelyéről, derítse ki hogyan jellemezhető az Ön személyisége munkahelyi környezetben és fedezze fel, milyen pozíciókra jelentkezhet a BP-nél!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik