Belföld
marihuana-ultetveny(1)(430x286).jpg (Array)

Enyhítést kért a táborfalvi drogkereskedő – még 3 évet kapott

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 06. 20. 15:08

Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla a kábítószer birtoklásának bűntette és más bűncselekmények miatt L. M. és társa ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék I. fokon kimondott ítéletének az I. rendű vádlottra vonatkozó részét. Az I. rendű vádlott kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének minősítette, és 7 évről 10 év fegyházra súlyosította. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs.

Kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék 2017. május 5-én L. M. elsőrendű vádlottat, és ezért őt 7 év fegyházra és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügy II. rendű vádlottja, Cs. K. kábítószer birtoklásának bűntettéért és lopás vétségéért 1 év 4 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A II. rendű vádlott ítélete jogerőre emelkedett. Az I. rendű vádlott esetében az ügyész a büntetés súlyosítása, míg az I. rendű vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést – így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Az I. rendű vádlott 2015 júniusában 2 darab Cannabis Indica növénymagot vásárolt. Ezt követően a magokból 2 Cannabis növényt termesztett, ekkor még szabadtéri körülmények között. 2015 novemberében e növények magvaiból további növények termesztésébe kezdett úgy, hogy egy táborfalvi ház melléképületének pincéjét a termesztéshez átalakította, berendezte, a magokat ide elültette, majd a kikelt növényeket gondozta, az ültetvényt felügyelte.

A tevékenységnek az vetett véget, hogy a rendőrség házkutatást tartott, és ennek során összesen 242 tő 65-70 napos Cannabis növényt, 395 gramm száraz nettó tömegű zöld növényi levelet, valamint a termesztéshez szükséges berendezéseket foglalt le. A 242 tő Cannabis indica mennyisége az egyedszámot tekintve meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát (100 tő) de nem érte el a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A vádlott a növénytermesztéshez használt berendezéseket lopott árammal működtette, és ez a lopás legkevesebb 70 napig tartott. Ezzel a vádlott az áramszolgáltatónak legalább 420 ezer forint kárt okozott, amely kár az eljárás során megtérült. A vádlott a már felsoroltak mellett 2014 közepétől 2016 januárjáig összesen 297 gramm marihuánát adott el 605 ezer forint értékben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Küszöbön a nagyobb havazás

Kommentek

A young girl cleans steps as people bow before the statues of late North Korean leaders Kim Il-Sung (L) and Kim Jong-Il (R) as the country marks 'Victory Day' at Mansu hill in Pyongyang on July 27, 2017. - July 27, which is the 64th anniversary of the signing of the Korean Armistice Agreement, is a public holiday in the nuclear-armed North and celebrated as Victory Day. (Photo by Ed JONES / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.