Belföld

Elkapták a budakeszi sorozatbetörőt – videó az elfogásról

A budakeszi rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a 42 éves budapesti férfit, aki tíz budakeszi házba tört be a gyanú szerint. A nyomozás adatai szerint a férfi hétfőre virradó éjjel egy Budakeszi, Törökőr utcában található házba a hátsó ablakon bemászott, majd a nála lévő hátizsákba tisztálkodási szereket, élelmiszert és illatszert kezdett pakolni.

A házban tartózkodó sértett észrevette és értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkező budakeszi járőrök az éppen értékek után kutató betörőt tetten érték, elfogták majd a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, és kihallgatták.

Az eljárás adatai szerint a férfi további kilenc, 2017 novemberében és decemberében, valamint 2018 márciusában Budakeszin történt betörés elkövetésével hozható összefüggésbe, amelyek során a gyanú szerint különféle ruhaneműket, ékszereket és értéktárgyakat tulajdonított el több százezer forint értékben.

A budapesti férfit kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. Ellene a további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik