Belföld
csecsemo(1)(960x640).jpg (Array)

Elmeorvos vizsgálja, hogy beszámítható volt-e a csecsemőjét félholtra verő halásztelki nő

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 06. 18. 17:16

Ítélethirdetés helyett újabb orvosszakértői vizsgálatot rendelt el a bíró a hétfői tárgyaláson annak a halásztelki nőnek az ügyében, aki félholtra verte a pár hónapos csecsemőjét két évvel ezelőtt. A Budapest Környéki Törvényszék bírája a vádlott elmeállapotát vizsgáló szakértői véleményt kért annak megállapítására, hogy a baba anyja mennyire volt beszámítható a bűncselekmény elkövetésekor.

A nő még 2012-ben kötött házasságot és férjével Halásztelken éltek, míg egy betegség miatt a vádlottat 2015 nyarán leszázalékolták. A nőt egy kórház pszichiátriai osztályán kezelték. A házaspár elhatározta, hogy gyermeket vállal, így a kezelőorvos átállította a vádlott gyógyszeres kezelését, fokozatosan csökkentve a gyógyszeradagot. A nő rendszeres orvosi és pszichológiai ellátásban részesült és 2016. január 21-én, egészségesen megszülte a kislányát.

A picit a vádlott és férje közösen gondozták. 2016. május 18-án hajnalban a gyermek felsírt, a vádlott a gyerekszobába ment, hogy tisztába tegye, amíg a férje elkészítette az ételét, majd visszament a hálószobájukba. Ezt követően a nő a babát pontosan meg nem határozható módon bántalmazta és megrázta, majd visszament a hálószobába és lefeküdt a férje mellé, akivel csak annyit közölt, hogy a kislány keveset evett.

A kicsi reggel újra hangosan sírni kezdett, mire a vádlott a gyerekszobába ment, a férje pedig a konyhába, hogy ételt készítsen a kislányának, mert azt gondolta, hogy az éhes. Kérte a feleségét, hogy hozza ki a gyermeket a konyhába. Amikor a vádlott férje a karjaiba vette a gyermekét, próbálta megnyugtatni, azonban a sértett teste elernyedt, tónustalanná vált, horkolva lélegzett, ezért értesítette a mentőket, akik kb. 10 percen belül a helyszínre értek.

Az asszony nem közölte sem a férjével, sem a mentő személyzetével, hogy ténylegesen mi történt. A mentőegység a sértettet azonnal a klinikára, majd a Heim Pál Gyermekkórházba szállította.  A vádlott a kórházban azt mondta többszöri kérdésre, hogy a gyermek leesett a pelenkázóról. A kislány koponyasérüléseire, töréseire figyelemmel a sérülések tényleges gyógyulási akár egy év vagy hosszabb idő is lehet

A kislány a kórházból intézetbe került. Az állapota azonban szinte semmit sem javult az azóta eltelt egy év alatt. A maradandó fogyatékosság és súlyos egészségromlás ténylegesen létrejött. A bíróság elnapolta a tárgyalást és újabb elmeorvos szakértői vizsgálatot rendelt el az ügyben. A következő tárgyalást október közepén tartják.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meghalt Andy Vajna

Kommentek

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.