Belföld

15 éves lányt kényszerítettek prostitúcióra Ózdon

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akikkel szemben kerítés bűntette és gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt indult eljárás, olvasható a Bíróság honlapján.

A gyanúsítás szerint a két gyanúsított két másik társával együtt 2017 augusztusában lakhatás és élelmezés fejében befogadta azt a 15 éves sértettet, aki otthonról megszökött. A gyanúsítottak megszervezték, hogy a fiatal lány Ózdon és környékén több személlyel pénzért 2017. augusztustól októberig szexuális cselekményeket végezzen. Az ily módon megkeresett bevételt elvették a sértettől, és felélték.

A bíróság a bűncselekmény elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta, döntését a gyanúsításban szereplő kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények miatti büntetésben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére alapította. Amennyiben a bíróság megállapítja a gyanúsítottak bűnösségét, a fenti bűncselekmények miatt akár 7 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. Ezen túl a bíróság álláspontja szerint fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a tanúkat vallomásuk megtételében befolyásolnák, megfélemlítenék. A gyanúsítottak rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek, a cselekményeket megélhetésük biztosítása érdekében követték el, így feltehető, hogy szabadlábra kerülésük esetén újabb bűncselekményt követnének el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik