Belföld

Több mint egymillió diáknak kezdődik a vakáció

Táborozni egyötödük jut el. A nyári szünet érinti a közlekedést is, a kitűnő tanulók pedig ingyen vonatozhatnak a Széchenyi-hegyen.

Pénteken véget ér a 2017-2018-as tanév, és kezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. 751 ezer általános iskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista és 168 ezer szakgimnazista megy nyári szünetre, bár az érettségizők egy részének még hátravannak a szóbeli vizsgák – számol be az MTI.

A Táborfigyelő szerkesztője az állami hírügynökségnek arról beszélt, hogy több mint 200 ezer gyerek tölt legalább egy hetet táborban idén nyáron, az informatikai és programozó táborok a legnépszerűbbek. Ezt követi az idegen nyelvi és a katonai tábor. Egyhetes turnusokban csaknem 30 ezer gyerek nyaralhat az állami Erzsébet-táborokban is.

Hétfőtől a BKK járathálózatán az iskolaszüneti menetrend érvényes, egyes járatok némileg ritkábban közlekednek. A MÁV arról tájékoztatott, hogy szombattól július 15-ig ingyen utazhatnak a Gyermekvasúton azok az általános- és középiskolások, akik a jegyváltáskor bemutatják eredeti kitűnő bizonyítványukat.

A tanév szeptember 3-án kezdődik, 181 tanítási nap vár a diákokra 2019. június 14-ig. Az elmúlt héten felmerült, hogy a kormány két héttel meghosszabbítaná a tanévet „tábori vagy táborszerű foglalkozásokkal”, de ez az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása szerint nem érinti a következő tanévet, Kásler Miklós miniszter pedig azt mondta, még nincs döntés a témában. (Fotó: MTI / Czimbal Gyula)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik