Belföld

Mesterházy tökösebb MSZP-t akar

Az elnökjelölt szerint 2022-re váltópárt lehet az MSZP, amelyben nincsenek árulók.

A Független Hírügynökségnek Mesterházy Attila azt mondja, egy demokratikus pártban természetes, hogy verseny van a vezető posztokért. Volt elnökként tudatosan vonult négy évre háttérbe, de most úgy érzi, a tapasztalata segíthet az MSZP-nek a talpraállásban.

2010 után is a szakadék széléről sikerült 33%-ig feltornászni a párt támogatását. Erre most is lát esélyt és már pontosan tudja azt is, hol, miben tévedett korábban. Tanult a hibákból, ami jól jöhet a jövő újratervezéséhez.

Az MSZP támogatottsága a választások óta tovább csökkent, de szerinte a párt tagjai, támogatói elszántak, így számára

nem kétséges, hogy képesek vagyunk a megerősödésre.

Szerinte a felmérések azt is mutatják, a magyar társadalom jelentős részében van igény a baloldali értékekre, politikára és az MSZP

európai elkötelezettségű, patrióta baloldali párt.

Baloldali rémálmok aggasztják a magyarokat
Bár Magyarország lakossága alapvetően optimistán tekint a jövőbe, fél a holnaptól, és a Fidesz félelemre és gyűlöletre alapuló választási kampánya ugyan jó táptalajra hullt, az emberek többsége mégis inkább az egészségügy helyzetének romlása és az elszegényedés miatt aggódik.

Előbb a tartalom, utána a forma

Természetesen van min változtatni, de a név-, logócserével várna, előbb a tartalomnak, stílusnak kell változnia, szerinte csak utána érdemes ezen gondolkodni, a tagsággal közösen. Igazságtalannak tartja, hogy az MSZP-t lenézik, lekezelik.

Szerinte ezen csak világos politikával, tökösebb kommunikációval tudnak változtatni. A tetteiknek magukért kell beszélniük.   

Szerinte a pártban nincsenek árulók, ez is csak a politikai lejáratás eszköze volt. Ő az egész pártot irányítaná csapatkapitányként. Nem hirdet külön csapatot, mert a rengeteg probléma megoldásához az egész párt támogatása kell, különben bukás lesz a vége.

A tisztújítást ma külön alkukkal, füstös szobákban való egyezkedéssel nem szabad letudni. A tagjaink annál többet érdemelnek,  minthogy helyettük, a fejük fölött egy szűk kör előre eldöntse, kiből mi lehet.

Ketten indulnak az MSZP elnöki posztjáért
Kunhalmi Ágnes megerősítette a korábbi értesüléseket.

Ő bízik a kongresszus bölcsességében, az MSZP  újratervezésében mindenkivel szívesen dolgozik. 

Arról van elképzelése, miként lehet az MSZP-t váltópárttá tenni. Ehhez több év, új politikai tartalom, kommunikációs stílus és erős szervezettség kell, főleg vidéken. Ő arra koncentrálna, hogy először az emberek szívét érjék el, hogy érzelmi közösséget formáljanak a támogatóikkal,

hogy aztán az erős közösség társadalmi mozgalmat is tudjon szervezni a Fidesz elsöpréséhez.

Mesterházy elnökjelölt Mesterházy pártelnökhöz képest türelmesebb, higgadtabb lett. Tanult a hibáiból, sokat elemezte a  döntéseit, mondatait. Sok okból úgy gondolja,

egy politikus a kudarcból többet tud tanulni, mint a sikerből.

Ég benne a bizonyítási vág, hogy az MSZP-t nemcsak talpra lehet állítani, hanem 2022-re sikerre esélyes váltópárttá lehet tenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik