Belföld

Eltitkolták a mentők elől, hogy azért lett rosszul a munkás, mert leütötték – meghalt

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 06. 14. 13:21

Munkaszervezők és az egyik munkás között alakult ki a vita, amelynek során a 26 éves vádlott megütötte a munkást, apósa pedig ezt elhallgatta a kiérkező mentők elől; őt emiatt bűnpártolással is vádolja az ügyészség.

A vádirat szerint az ügy egyik vádlottja – egy 44 éves férfi – magyar építőipari munkások részére szervezett munka lehetőséget osztrák építkezéseken.  A férfi 2016. augusztus 07-én az esti órákra beszélt meg találkozót több munkással azért, hogy őket még aznap este kiutaztassa Ausztriába.

Az egyik  VIII. kerületi benzinkútra beszélték meg a munkásokkal a találkozó, ahova a férfi a 26 éves vejével, az ügy másik vádlottjával érkezett. A várakozás közben az ittas sértett és a vádlottak között vita alakult ki, amelynek során a fiatalabb férfi ököllel fejen ütötte a munkást. Az ütés hatására a férfi eszméletét veszítve hanyatt esett, feje a betonra csapódott.

Az eszméletlen sértettet a vádlottak a benzinkúton talált vizes kannában lévő vízzel próbálták ébresztgetni, de a férfi nem tért magához, ezért értesítették a mentőket. A helyszínre érkező mentőkkel a 44 éves vádlott az eszméletvesztés lehetséges okaként azt közölte, hogy a sértett ittas, azt azonban elhallgatta, hogy a veje megütötte, és emiatt betonba ütötte a fejét.

A munkás közben kezdett magához térni, és valamennyit már kommunikált, ezért a mentők – akik az eszméletvesztés valódi okát nem ismerték – azt állapították meg, hogy nem szorul további ellátásra, ezért távoztak a helyszínről.

A munkást ezután a gépkocsihoz támogatták, aki azonban mindezek után már nem akart beszállni, ezért két kézzel a csomagtartó sínjébe kapaszkodott. A vádlottak azonban akarata ellenére a kocsiba ültették, majd egyikük elvette a mobiltelefonját is azzal, hogy azt a sofőr a munkásnak majd csak az Ausztriába érkezésüket követően adhatja vissza.

Mivel a megütött férfi a kocsiban többször mondta, hogy nem akar elutazni, őt a sofőr végül a csomagjaival együtt útközben kitette, és a telefonját is visszaadta.

A férfi ezután egyre rosszabbul lett, őt az éjszakai órákban a járdán fekve járókelők találták meg, ők értesítették a mentőket. A sértett a kórházba szállítása, illetve hosszabb kórházi kezelése ellenére később, a bántalmazás miatt elszenvedett koponyasérüléssel közvetetten összefüggő betegségek okán 2017. január végén elhunyt.

A Fővárosi Főügyészség a 26 éves férfit halált okozó testi sértéssel, valamint személyi szabadság megsértésének bűntettével, 44 éves apósát pedig a személyi szabadság megsértése mellett bűnpártolással is vádolja.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.