Belföld

Több vonat megy a Balatonra és a Velencei-tóra a nyáron

A MÁV-Start több járatot és korszerűbb szerelvényeket közlekedtet az utazási igényekhez igazodó nyári vasúti menetrendben a megnövekedő utasforgalom kiszolgálására főleg a Balaton és a Velencei-tó térségében – mondta Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Lóczi Csaba, a MÁV-Start Zrt. értékesítési igazgatója elmondta, hogy a szombaton életbe lépő nyári vasúti menetrendben a Balaton északi és déli partján korszerű, légkondicionált motorvonatok, InterCity-kocsik, hétvégén plusz vonatok közlekednek, amelyek többségén a kerékpárszállítás lehetőségét is biztosítják.

Expresszvonatok közlekednek Budapestről két óránként Nagykanizsára Tópart, illetve Keszthelyre Balaton expressz néven, valamint Budapest és Siófok között hétvégenként 90 darab személyszállító vonat közlekedik majd átlagosan 30 percenkénti indulással.

Az idén is lesz 30, 60, 90 napra váltható Balaton-bérlet, amelynek az ára csökkent. Az interneten és a Vonatinfó mobilalkalmazáson keresztül a csúcsidőn kívül közlekedő vonatokra szóló e-vonatjegyek 20 százalékkal olcsóbban válthatók a Balatonhoz is.

Az idén nyáron is közlekednek az Adriai tengerhez vonatok Budapestről, oda-vissza 49 euróért.

Tavaly nyáron a balatoni járatokon 8,6 százalékkal nőtt az utasszám, 1,4 millióan utaztak vonattal, 113 ezerrel többen, mint egy évvel korábban. A balatoni vonatokon az árbevétel 8,1 százalékkal, mintegy 105 millió forinttal nőtt a nyári időszakban az előző évhez képest.

A MÁV-Start augusztus 26-áig érvényes nyári menetrendje június 16-án lép életbe.

Kigyulladt egy mozdony Alsóőrsnél
Vizsgálják a tűz keletkezési okát.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik