Belföld

Toxikológiai és vegyészszakértői vizsgálatot kértek a sólyi gyermekgyilkossággal kapcsolatban

Toxikológiai és vegyészszakértői vizsgálatot is kértek a sólyi gyermekgyilkossággal kapcsolatban folytatott nyomozás során – tudta meg a 24.hu. Mivel az egész országot sokkolta a nyolcéves kislány, Adrienn megölése, ezért megkerestük a Veszprémi Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk holt tart az ügy, és mit állapítottak meg az eddig elvégzett szakértői vizsgálatok.

Arra is szerettünk volna választ kapni, hogy milyen szakértői vizsgálatok várhatóak az elkövetkező hetekben és vizsgálták-e a gyilkossággal gyanúsított F. Ferenc beszámíthatóságát az eljárás során. Az alábbi választ küldték:

Az Ön által kérdezett eseménnyel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy kérdéseire a folyamatban lévő nyomozás érdekeire tekintettel információt nem kívánunk adni. A nyomozás lezárásáról a police.hu internetes oldalon tájékoztatni fogjuk a sajtót.

További tájékoztatásul az alábbi május 21-én police.hu-ra feltett közleményüket küldték:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/elozetesbe-kerult-a-8-eves-kislany-megolesevel

A Veszprém Megyei Főügyészség pénteken indítványozta, hogy F. Ferenc előzetes letartóztatását három hónappal, azaz szeptember 21-ig hosszabbítsák meg. Két okot jelöltek meg: az egyik a szökés és elrejtőzés veszélye, a másik pedig a bizonyítás megnehezítésének a veszélye. A nyomozási bírónak legkésőbb jövő hét közepéig kell döntenie arról, hogy meghosszabbítja-e az előzetesét. Mivel minősített emberölésről van szó, ezért teljesen biztosra vehető, hogy F. Ferenc rács mögött tölti a nyarat.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kislány eltűnését az édesapja jelentette be május 18-án késő este. Elmondása szerint a kislány a ház előtt rollerezett a barátnőivel, amikor elment fürödni. Amikor észrevette, hogy nincs sehol, értesítette a rendőröket, de már csak a holttestét találták meg másnap hajnalban. A gyilkosság gyanúsítottját még aznap éjjel elfogták.

A nyolcéves kislány édesanyja akkor azt mondta, hogy a rendőrségen láttak egy 15 éves fiatalembert, akit bilincsben kísértek, és az asszony fia ráismert a volt osztálytársára. A gyanújuk be is igazolódott. A kamaszt előzetes letartóztatásba helyezték. F. Ferenc ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúja miatt indult eljárás.

Az előzetesben lévő fiatalember magánzárkában van, és kamerával lesik minden mozdulatát. Jelenleg pszichológus foglalkozik vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik