Belföld

Pénz és sorsjegy nélkül távozott a fülöpszállási lottós rabló

lottónyertes, halálos baleset (lottónyertes, halálos baleset)
lottónyertes, halálos baleset (lottónyertes, halálos baleset)

A Kiskőrösi Járási Ügyészség minősített rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy 40 éves tabdi férfi ellen, aki 2017. október 7-én este egy riasztófegyverrel fenyegetőzve kísérelt meg kirabolni egy fülöpszállási trafikot.

A vádlott tavaly októberben ittasan betért Fülöpszálláson egy trafikba, és megkérdezte eladót, hogy „lehet-e feladni lottót”. Miután az eladó hölgy igenlően felelt, a férfi odalépett a pulthoz, a jobb zsebéből elővett egy gáz-riasztópisztolyt, azt a sértettre fogta, és azt mondta neki, hogy „kérem a bevételt”. A rabló a lőfegyvernek nem minősülő pisztolyt egy kiskőrösi régiségkereskedőtől vette hitelre, a tartásához engedély nem kellett.

A fenyegetés hatására a sértett nagyon megijedt, visszakérdezett, mire a vádlott nyomatékosabban felszólította a bevétel átadására. Erre az eladó az üres kasszát kihúzta, de a pulton észrevette a riasztó távirányítóját, és megnyomta a pánikgombot. A riasztó egyből megszólalt.

A hang ellenére férfi még egyszer követelte a bevételt, erre az eladó közölte, hogy mindjárt itt lesznek a rendőrök, és megpróbált a lottóterminál mögé bújva kitérni a fegyver csöve elől. Mivel a sértett nem adott pénzt, a vádlott az üzletből zsákmány nélkül távozott. A férfit mintegy 2 hónap múlva fogták el a rendőrök és 2018. június elejéig előzetes letartóztatásban volt.

A büntetlen előéletű férfi beismerte a bűncselekményt, jelenleg szabadlábon várja a tárgyalást. A járási ügyészség fegyveresen elkövetett rablással vádolja, és végrehajtandó fegyházat kért rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik