Belföld

Kis híján halálra szurkált két tini egy győri hajléktalant

leszur(210x140).png (leszúr, )
leszur(210x140).png (leszúr, )

Négy bűncselekmény elkövetésével vádolja a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség azt a két tizenhat éves fiatalt, akik tavaly ősszel megkéseltek egy hajléktalan férfit Győrben. A két fiatal a vád szerint 2017-ben költözött Győrbe, közös háztartásban éltek és ugyanazon középiskolába jártak. Rendszeresen fogyasztottak nagy mennyiségű alkoholt.

2017. szeptember 28-án éjjel Győrben a részeg fiatalok odamentek egy padon alvó hajléktan férfihoz, akit egyikük lerúgott a padról, majd ütni-verni kezdték. Ezt követően a sértett zsebkését, okiratait, gyógyszereit, és használati tárgyait eltulajdonítva elfutottak. A sértettnek ekkor könnyű sérülései keletkeztek.

Néhány nappal később, ugyancsak éjjel a vádlottak több mint egy liter tömény szeszes ital elfogyasztását követően ismét megpillantották a padon fekvő hajléktalant. A két fiú ököllel neki esett, majd rugdosni kezdte – miután a padról felkelt – a fiatalabb elkövető a sértettől korábban eltulajdonított zsebkéssel, hétszer megszúrta a sértett felső testét. A cselekményt követően a vádlottak a vérző férfit sorsára hagyták, ők pedig szórakozni mentek.

Az ötvenkét éves megkéselt firfihoz egy közeli éjjel-nappali üzlet dolgozói hívtak segítséget. A kórházba szállítását követően megállapították, hogy a sértett állapota életveszélyes, mivel a szúrások közül kettő is a mellüregbe hatolt, egy pedig a hasüreget nyitotta meg, belső sérüléseket okozva. A sértett sérülései műtéti beavatkozás nélkül a sértett halálához vezettek volna.

Az ügyészség a terhelteket emberölés kísérletével, valamint súlyos testi sértéssel, kifosztással és okirattal visszaéléssel vádolja. A fiatalkorú elkövetők előzetes letartóztatásban várják az eljárás folytatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik