Belföld

Évekig köztünk lófrált a nyugdíjast kivégző gyilkos – videóval

Életfogytig tartó fegyházbüntetés kért  Fővárosi Főügyészség arra az 51 éves férfira, aki agyonvert egy idős asszonyt a szabadulása után. A vádlott egy másik ügy miatt kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetéséből 2013. december 10-én szabadult. Szabadulását követően megélhetési és lakhatási nehézségei voltak, ezért elhatározta, hogy rablásból próbál pénzhez jutni. Tudomására jutott, hogy egy XIX. kerület, Attila utcában lévő házban egyedül él egy idős nő, akinek feltehetőleg van félretett pénze és ékszerei, ezért a férfi a vád szerint úgy döntött, hogy ebbe a házba fog betörni.

2013 karácsonya előtt 1-2 nappal az esti órákban a kiszemelt ingatlanhoz ment, amelynek a kertkapuja kulccsal zárva volt. A férfi a zárbetétet egy fogóval eltörte, így jutott be a belső udvarra. A bejárati ajtó itt már nyitva volt, ezen keresztül a vádlott bement a házba, majd abba a szobába, ahol a 79 éves sértett tartózkodott.

A börtönből szabadult férfi megragadta az idős nőt, majd először puszta kézzel, majd a lakásban talált eszközökkel a fej környékén többször megütötte. A súlyos bántalmazás következtében a sértett a földre került, ahol a vádlott a lábait megkötözte, majd ezután átkutatta a lakást, végül a sértett pénztárcájában talált készpénzzel elhagyta a házat.

A sértett a támadást követően rövid időn belül a helyszínen meghalt. A nyomozó kitartó munkájának köszönhetően végül lebukott a kegyetlen gyilkos.

A helyszíni szemle során több bizonyítékot rögzítettünk, például az áldozat testén DNS-maradványokat. A mintát megküldtük a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetnek, akkor nem találtak egyezést a nyilvántartásban. Folyamatosan gyűjtöttük az információkat, amik egyre közelebb vittek a megoldáshoz. Az áttörést végül a DNS-nyom hozta meg: a BSZKI jelezte, hogy egy másik bűncselekmény kapcsán azonosított B. Mihály DNS-e megegyezik a helyszínen talált bizonyítékkal. Kiderítettük, a gyanúsított Kőbányán, egy roncsautóban lakik, ott fogtuk el június 14-én reggel

– nyilatkozta 2016 nyarán a Zsaru magazinnak Gál Sándor alezredes, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője.

Mostanra célegyenesbe fordult az ügy. A Fővárosi Főügyészség a többszörösen büntetett előéletű vádlottal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik