Belföld

Továbbra sincs eredmény az FHB elleni nyomozásban

Az MSZP-s Tóth Bertalan érdeklődésére adott tájékoztatást a legfőbb ügyész arról, hogy hol tartanak a Magyar Postát és az FHB- csoportot érintő nyomozások – vette észre a 444.hu.

Polt Péter azt közölte, hogy a nyomozók megvizsgálták a Magyar Posta és az FHB-csoport és a takarékszövetkezetek közötti megállapodásokat, részvény adásvételi szerződéseket, az FHB Jelzálogbank kötvénykibocsátását és a takarékszövetkezeti rendszer integrációja során kötött egyes szolgáltatási szerződéseket,

ám érdemi ügydöntő állásfoglalást egyetlen vizsgált ügyrészt sem tettek.

Polt hozzátette, hogy a nyomozás határidejét a Legfőbb Ügyészség utoljára 2018 . szeptember 11-ig hosszabbította meg.

Emlékezetes, hogy amíg az FHB korábbi vezetője, Spéder Zoltán üzletember nem vált kegyvesztetté a Nemzeti Együttműködés Rendszerében,  a kormány és személyesen Orbán Viktor teljes támogatásával vezényelte a takarékintegrációt, és a posta meg az FHB közeledését. Takarékbank, a takarékintegrációt irányító SZHISZ és a Magyar Posta vezető posztjaira Spéder korábbi FHB-s munkatársai kerültek, majd egyre jobban összefonódott a három szervezet, az FHB-csoport cégei pedig több ponton is meglékelték a rendszert és pénzt szivattyúztak ki belőle.

Az ügyben nagy erőkkel indult meg a nyomozás 2016-ban, amely során például rejtélyes módon tűnt el, majd került meg Spéder Zoltán autója.

Kiemelt kép: Máthé Zoltán / MTI

Nyolcórás házkutatás volt Spéder Zoltán lakásán
„Ha így jár, aki hajlandó bokszolni nekünk, ki fog legközelebb bármilyen csínybe belemenni?” – tette fel a kérdést a Figyelő egy fideszes forrása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik