Belföld

Ha elmerengett volna azon, hogy megvan-e még Pintér Sándor Wartburgja

A vagyonnyilatkozatból ez is kiderül.

Ragaszkodik, mint Pintér Sándor a Wartburgjához – akár közmondás is lehetne a belügyminiszter vagyonnyilatkozataiból, hiszen az idei dokumentumban is szerepel a keletnémet csataló. Mint az köztudott, örökléssel jutott a járműhöz 1995-ben, és nem is szerepel más jármű a vagyonnyilatkozatában.

A Wartburg egyébként KGST-viszonylatban kifejezetten praktikus járműnek számított, a kétütemű a legjobb gyorsulással bíró autók közt volt a keleti blokkban – írta még 2003-ban laptársunk, a Vezess.hu. A gyári adat szerint 134 km/óra a végsebessége, már ha a benne ülők kibírják a motor üvöltését.

Aki kihívásokra és sikerélményekre vágyik, annak mindenképpen ajánlom ezt az autót

– áll a cikkben.

A belügyminiszter egyébként tengernyi ingatlant is felsorol a vagyonnyilatkozatban, nyaralókat, garázsokat, szántókat, lakásokat és családi házakat. Folyószámlán, részvényekben, kötvényekben 27,5 millió forintja, 514 ezer eurója és 691 ezer dollárja van, felesége nevén pedig 45 millió forint megtakarítás szerepel.

Bár cégeit már 2013-ban eladta, azóta is tartoznak neki félmilliárd forinttal, emellett 550 millió forintnyi családi, baráti kölcsönt tüntetett fel. A hétköznapokban nem a Wartburggal jár, hiszen személygépkocsi- és mobiltelefon-használat is megilleti. (Illusztráció: Europress – JENS WOLF / DPA)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik