Belföld
Közlekedés - Járatcsökkentést tervez a MÁV

Annyi ellenőrt vertek meg a vonatokon, hogy rendőrök fogják őket őrizni

24.hu
24.hu

2018. 06. 08. 16:04

A MÁV jegyvizsgálóit ért sorozatos támadások miatt a vállalat újabb intézkedéseket vezet be az utazószemélyzet testi épségének és emberi méltóságának garantálása érdekében, közölte a társaság.  Az egyes vonalakon bizonyos időszakokban az ellenőrök párosan dolgozhatnak, az egyedül szolgálatot teljesítő munkatársak mellé pedig vasútőrt vagy készenléti rendőrt biztosítanak a 18 óra és reggel 6 óra között.

Tavaly 87 alkalommal érte valamilyen támadás az ellenőröket. Jellemzően arcon ütötték, leköpték őket, illetve verbális agressziót érte őket. Előfordult, hogy késsel fenyegették, megrúgták, megütötték, illetve a szabad mozgásukban akadályozták őket. A támadók több mint háromnegyede jegy nélkül, érvénytelen jeggyel vagy átruházott jeggyel akart utazni. A bántalmazások csaknem 70%-a a nagy utasforgalmat bonyolító budapesti elővárosi vasútvonalakon történt. Ezen belül a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon fordult elő a legtöbb atrocitás (az esetek 36 százaléka).

A vasúttársaság a fedélzeti és az állomási hangos utastájékoztatási berendezéseken is hívja fel az utasok figyelmét, hogy a közfeladatot ellátó személyek elleni erőszak bűncselekménynek minősül, és büntetőjogi következményekkel jár.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.