Belföld

Káoszba torkollt a Wizz Air újítása a ferihegyi reptéren

Hatalmas tömeget és káoszt okozott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren csütörtök reggel, hogy a Wizz Air pár napja úgy döntött, végez egy sorsolást, és a kiválasztott utasoknak a check-in pultnál kell feladniuk a kézipoggyászaikat is, írja az Utazómajom.

Mint fogalmaznak, a gondot az jelenthette, hogy 6 és 7 óra között több mint 10 Wizz Air-járat indult a reptérről.

Elméletben egyébként lett volna előnye a kézipoggyász feladásának, mert még egy 40x30x18 cm-es táskát is magukkal vihetnek az utasok, de a gyakorlatban ez máshogy nézett ki.

A hajnali órákra hatalmas tömeg csődült össze a pultoknál. A várakozók közt voltak olyanok, akik csak a nagyméretű feladható poggyászukat szerették volna feladni szokásos módon, illetve a legtöbben olyanok, akiket kiválasztott a légitársaság.

Frissítünk! – Reagált a Wizz Air

A Wizz Air korábban arról értesítette néhány, június 7-i budapesti járatával induló utasát, hogy a repülőtéren ingyenesen, ám személyesen kell elvégezniük az utasfelvételt, és ezzel egy időben díjmentesen feladhatják a kézipoggyászukat. Erre a magas kihasználtságú járatok zökkenőmentes működésének biztosítása miatt volt szükség.

A Wizz Air annak érdekében, hogy a poggyászfeladás zökkenőmentes legyen, további 3 utasfelvételi pultot nyitott meg, valamint a szokásosnál 20 perccel korábban nyitottak ki és zártak be az utasfelvételi pultok.

Az utasfelvétel zavartalan biztosítása érdekében, a repülőtéren emelt számú személyzet is segített az utasoknak.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Kisbenedek Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik