Belföld

Életfogytiglanit kaphatnak a 81 éves nőt agyonverő borsodi bűnbanda tagjai – videóval

Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség három férfival szemben, akik arany ékszereket és egy tévét hoztak el egy göncruszkai idős asszonytól, miután olyan súlyosan bántalmazták, hogy pár nap múlva belehalt sérüléseibe.

A vádlottak egymástól függetlenül kaptak tippet arra, hogy a  81 éves idős nőnek nagyobb értékű ékszerei vannak, melyeket meg lehet szerezni. 2017 szeptember közepén az éjjeli órákban indultak hárman Göncruszkára. Megállapodtak, hogy ha az idős nő felébred, úgy akár meg is ölik, hogy ne tudja felismerni és azonosítani őket.

A házba nehezen jutottak be, mert a kulcsra zárt ajtót csak erőszakkal tudták befeszíteni. Miután bementek egyikük az előszobában figyelt, míg társai kutatni kezdtek. A zajra felébredt az idős asszony és kérdőre vonat a férfiakat. Egyikük hozzá lépett, és ököllel olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő a földre zuhant. Védekezni ekkor már nem tudott, az életéért küzdött.

A vádlottak az eszméletlen nyugdíjasról levették arany fülbevalóját, arany nyakláncát és gyűrűit, majd a tévét is magukhoz véve távoztak a lakásból. A bántalmazás következtében a nő olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy a szakszerű orvosi ellátás ellenére, pár nap múlva a kórházban meghalt.

A vádlottakat pár napon belül elfogták, és letartóztatásba kerültek. Korábban valamennyiüket elítélték már lopások miatt. Visszaesőnek illetve többszörös visszaesőnek minősülnek.

Az ügyészség mindhármuk esetében életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik