Belföld

A csütörtöki lesz az utolsó Heti Válasz

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 06. 06. 11:33

Borókai Gábor tudatta, a hetilap már G-nap óta nehéz helyzetben volt.

A főszerkesztő azt írta, visszakozott az a magyar gyökerű, republikánus amerikai üzletember, aki a választások után a Heti Válasz megvásárlását fontolgatta. Rádöbbent, a kormányzati bojkottal veszteségessé tett lap

nem fordítható termőre az erős politikai ellenszélben. A kétharmados erő ugyanis nyilvánvalóvá tette, hogy a kívánt környezetet nem adja meg akárkiknek.

Előbb a kormányzati üzenetekből gyorsan értő itthoni vállalkozások fordultak le a tárgyalásokról, majd a külföldi kapcsolatunk menedzselte amerikai is. A régi tulajdonos már nem tudott/akart finanszírozni bennünket, az új meg nem érkezhetett meg.

A kiadó csődeljárást kezdeményezett a tulajdonosoknál, hogy legyen idő a gazdasági helyzet rendezésére – közölte Borókai Gábor.

A hetilap – a helyzet rendeződéséig –  június 7-én jelenik meg utoljára nyomtatásban. A jövő héttől csak elektronikus formában lesz  elérhető a Digitalstand.hu-n.

Borókai András szerint nem kérdés, hogy a Heti Válasz az úgynevezett G-nap (2015. február) után szorult helyzetbe került.

 

Budapest, 2011. november 29.
Tarlós István főpolgármester (j) hallgatja Borókai Gábor, a Heti Válasz című hetilap főszerkesztőjének előadását a Heti Válasz Budapest új dimenziói című konferenciáján az Újvárosháza dísztermében.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Borókai Gábor
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Simicska Lajost próbálták meggyőzni, hogy adja el a lapot, de ő erre nemet mondott, annyit ígért, hogy politikai elképzeléseit nem érvényesíti nálunk.

S aki olvasott bennünket, tudja, hogy a Heti Válasz és a Jobbik viszonya nem változott. A szerkesztőség ragaszkodott a polgári értékekhez, korábbi önmagához, és erőfeszítéseit mindaddig siker kísérte, amíg a kormány nem zárta le az „együttműködés” minden formáját.

Borókai Gábor felidézte, hogy a 2007 és 2015 között nyereséges újság a G-nap után 20 százalékot veszített vásárlóközönségéből, 82 százalékot a hirdetési bevételeiből, így egyre levegőtlenebb, szűkebb térben állították elő a lapot.

A tulajdonos választások utáni kivonulása és az eladási kísérletek kudarca vezetett el az öncsőd kezdeményezéséig.

Borókai bízik abban, hogy a három hónap esélyt ad a gazdasági háttér stabilizálására, amihez a második negyedévben a heti lapeladások 10 százalékos növekedése és a Digitalstand nevű vállalkozás jó alapot jelent.

A Heti Válasz újraéledhet, meglehet, nem rajtunk múló tartalommal.

Borókai Gábor megköszönte az összes kritikát, jó szót, a folytatáshoz pedig olyan jó országot kívánt barátaiknak, mint ellenségeiknek, jelezve, hitük, hogy egyszer még lesz ilyen, töretlen.

A főszerkesztő már néhány órával azután, hogy megjelent a hír, megszűnik a Magyar Nemzet, elnémul a Lánchíd Rádió,  közleményt adott ki, akkor jelezte, a Heti Válasz sorsa is bizonytalan, a közéleti hetilap jövője azon múlik, találnak-e rá befektetőt.

Kiemelt kép: Csanádi Márton / 24.hu

Tusnádfürdő, 2013. július 26.
Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője a Szólásszabadság és érték a médiában című előadáson a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2013. július 26-án.
MTI Fotó: Beliczay László
Veszélyben a Heti Válasz is, megszólalt Borókai Gábor
Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztő-lapigazgatója, Orbán Viktor egykori kormányszóvivője a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió bezárásáról szóló mai híreket követően a Heti Válasz helyzetéről adott ki közleményt.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.