Belföld

Felszámoltak egy drogmaffiát – TEK-videó

30 ezer adag kábítószert és hat embert vontak ki a forgalomból.

Hajdú-bihari és a budapesti rendőrök, a Terrorelhárítási Központ embereivel közösen fogtak el hat férfit, akik országszerte kereskedtek kábítószerrel. Az összehangolt akcióban csaknem 80 millió forint értékű drogot foglaltak le.

Május 31-én a fővárosban három helyi és egy szigetszentmiklósi férfit fogtak el. Az 55 éves Cs. Péter és a 33 éves Sz. Zsolt közösen árultak kábítószert Budapesten. Tőlük továbbértékesítési céllal vette a drogot M. Gábor és a 36 éves fővárosi B. István.

A nyomozók látókörébe került a 33 éves debreceni N. Sándor, aki a megalapozott gyanú szerint a 29 éves budapesti M. Gábortól vásárolt kábítószert továbbértékesítette a 23 éves M. Dávidnak, aki azt Debrecenben terjesztette.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége június 1-jén Debrecenben elfogta N. Sándort, a 23 éves M. Dávidot pedig a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai fogták el otthonában.

A gyanúsítottak szigetszentmiklósi, budapesti és debreceni tartózkodási helyein házkutatásokat tartottak.

Lefoglaltak 6,4 kiló marihuánát, 4,5 kiló amfetamint, 600 gramm kokaint, 8000 darab extasytablettát és más kábítószergyanús anyagot, a terjesztéshez szükséges eszközöket, csaknem 20 millió forintot és 1 millió forint értékű valutát. 

A hat gyanúsított előzetes letartóztatását a Debreceni Járásbíróság már elrendelte, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a gyanúsítottak ellen – igazságügyi szakértők bevonásával – bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik