Belföld

Úgy betépett, hogy a kerítés adta a másikat – fotókkal

Bódult állapotban való vezetés gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Sárospataki Rendőrkapitányság egy 24 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított május 26-án, Sárospatakon, az Aradi utcában autójával nekihajtott egy ház kerítésének. A balesetben nem sérült meg senki, a sofőrrel szemben alkalmazott drogteszt azonban pozitív értéket mutatott. Kiderült, hogy a balesetet okozó sofőr úgynevezett „herbálos” cigarettát szívott el és nyugtatót is beszedett a vezetés megkezdése előtt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Arra figyelmeztetnek, hogy a bódult állapotban elkövetett járművezetés bűncselekmény, és bírósági eljárást von maga után. Az ittas járművezetők magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. A megye útjain 2018. május 21-e és május 27-e között 86 közúti közlekedési baleset történt, ebből öt balesetben ittas, és egy esetben bódult állapotban volt az okozó járművezető.

A járőrök az adott időszakban azonban 14 ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított eljárások folyamatban vannak.

Fotók: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik