Belföld

Gyerekrablós álhírrel keltett pánikot egy budapesti iskolaigazgató

Óriási pánikot keltett egy fővárosi általános iskola igazgatója a szülőknek elküldött levelével, amelyben szervezett gyermekrabló bandákra hívja fel a figyelmet — írta meg a Bors. A levélben többek között arról írt, hogy:

Biztos forrásból tudja egy szülő, hogy Pécsett és Budapesten szervezett bandák szednek össze 10–14 éves lányokat, és külföldre viszik őket. A rendőrség még nem tudja, kik ezek.

A lap megtalálta az igazgatót, aki megerősítette, hogy a levelet ő írta.  A gyerekrablókkal kapcsolatban a BRFK közölte: az esetről sem a Budapesti Rendőr-főkapitányság, sem a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nem tud, ilyen irányú bejelentés nem érkezett. A rendőrök is felvették a kapcsolatot az igazgatóval, aki konkrét információval nem is tudott szolgálni. A levélben említett egy másik esetet is, ami viszont valóban megtörtént: május 23-án a XIX. kerületi iskola egyik 9 éves lány diákját egy 30-40 éves férfi követte a liftig, ahol szexuálisan zaklatni kezdte. Az ügyben a rendőrség szeméremsértés miatt nyomoz. A Bors szakértője szerint a levélíró bírságot, akár elzárást is kaphat tettéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik