Belföld

Vajna Timi barátnőjének cégéből 95 milliós nyereséget vettek ki tavaly

2017-ben 581 milliós árbevétel mellett 95,4 millió forintos adózott eredményt ért el Sensation Event&Congress Kft., Sárosi Krisztina Mónika vállalkozása. Sárosi amellett, hogy több rendezvényszervező és catering cégben is érdekelt, arról ismert, hogy Vajna Tímea barátnője, 2016 augusztusáig pedig Andy Vajna feleségének üzlettársa volt annak szépségversenyes cégében.

Sárosi tavaly azzal került be a hírekbe, hogy rekordösszegű támogatást kapott az Andy Vajna fennhatósága alá tartozó Magyar Nemzeti Filmalapból forgatókönyvfejlesztésre. A forgatókönyvből állami pénzen forgatott film is lesz: a Kölcsönlakás című alkotást Dobó Kata, Andy Vaja egykori élettársa rendezi.

A Sensation Event&Congress 2017-ben uniós pénzen is hízott: Hadházy Ákos, az LMP politikusa szokásos Korrupcióinfóján jelentette be, hogy Vajna Tímea barátnőjének is jut pénz az Oktatási Hivatal (OH) egy, a „társadalmi felzárkózási és integrációs köznevelési intézkedések támogatása” miatt kiírt uniós pályázatából. Az OH 88,6 millió forintért szerződött Sárosi cégével, illetve a Budapest Party Service Kft.-vel. Hadházy szerint az óvónőképzésre kitalált projekt megvalósításával ezen kívül több gond is volt: a programhoz kapcsolódóan sok millió forintért béreltek belvárosi ingatlant, kommunikációra és marketingre pedig 279 millió forintot fordítottak, miközben az óvónők képzésére csak 79 millió forintot szántak.

Sárosi vállalkozása korábban százmilliókat nyert el az OH-tól a Budapest Party Service Kft.-vel tandemben. Utóbbi cég az igazán nagy hal, a csoporthoz tartozik a Vakvarjú étterem, érdekeltek a Várkert Bazár catering-ügyeiben és esküvőket szerveznek többek között abba a Klebelsberg emlékházba is, amit bár közpénzmilliárdokért újítottak fel, leginkább csak a luxusmennyegzős magáncégeket szolgálja.

Idén is együtt értek el szép közbeszerzési sikert:

Vajna Timi barátnőjének ölébe pottyant egy 674 milliós állami megbízás
Andy Vajnánál és Rogán Antalnál is befutott Sárosi Krisztina Mónika.

A post shared by Timea Vajna (@timeavajna) on May 17, 2018 at 9:13am PDT

Ajánlott videó

Olvasói sztorik