Belföld

Üzletileg rossz évet zárt Ákos

Május 31-e a beszámolók készítésének időpontja, így a legtöbb cégnek ma éjfélig kell leadni a tavalyi évre vonatkozó mérlegét és eredménykimutatását. Kovács Ákos cégeinek adatai is megérkeztek, ezeket néztük most át: veszteséges lett mind az Andante Borpatika Kft., mind a Fehér Sólyom Bt. is.

Egy évvel ezelőtt arról számolhattunk be, hogy hosszú idő után nyereséges Kovács Ákos borozója – az, ahol egyébként megalázóan kevés bért fizettek a szakácsoknak. A 2017-es év ennyire nem volt szerencsés: 34,5 milliós mérlegfőösszeg és az előző évinél 28 százalékkal nagyobb, 49 millió forintos árbevétel mellett hárommilliós veszteséggel zárta 2017-et. A cég létszáma egyébként a legfrissebb adatok alapján 9 fő, Urbán Dezső mellett pedig Tiffán Zsolt fideszes politikus és borász is a társaság tagja. Osztalékot nem fizettek.

A zeneműkiadással és zenei produkciós tevékenységgel foglalkozó Fehér Sólyom Bt. árbevétele egyik évről a másikra ötödére, 313 millióról 60 millióra csökkent, 981 milliós mérlegfőösszeg mellett pedig majdnem nullásan zárt, mínusz négyezer forint lett az eredménye. A kiegészítő mellékletből kiderül: a céghez két főt jelentettek be, akikre 2,9 millió forint bérköltséget számoltak el. A taggyűlési jegyzőkönyv szerint a Bt. tagjai egyhangúlag megszavazták, hogy a veszteséget az eredménytartalék terhére számolják el.

Kiemelt kép: Kovács Ákos Kossuth-díjas előadóművész koncertje az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából rendezett Szabadságkoncerten a Papp László Budapest Sportarénában 2016. október 23-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik