Belföld

Súlyos szeméremcsont törést szenvedett egy 87 éves nő a betegszállítás során

tolókocsis idős nő (nő, idős, beteg, tolókocsi, )
tolókocsis idős nő (nő, idős, beteg, tolókocsi, )

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja azt a két betegszállítót, akik nem nyújtottak segítséget egy, az általuk végzett betegszállítás során megsérült, mozgáskorlátozott, idős asszonynak.

A vádlottak egyike gépkocsivezetőként, a másikuk betegkísérőként állt egy betegszállító szolgálat alkalmazásában. 2017 februárjában egy erre a célra kialakított gépkocsival az egri kórházból egy közeli településen található idősek otthonába szállították a 87 éves sértettet, akit tolószékében emeltek a járműbe, majd magát a széket rögzítették az ott végigfutó vezető sínbe. Utasok számára ilyen esetben is kötelező a biztonsági öv használata, azonban az  nem volt becsatolva akkor, amikor a jármű út közben hirtelen erősen fékezett.

Az idős asszony kiesett a tolószékből és a platóra zuhant, ahol hangosan segítségért kiáltott. A betegszállítók megálltak, és visszaültették a nénit a székébe, bekapcsolták a biztonsági övét, de azután mit sem törődve azzal, hogy erős fájdalmakról panaszkodik, tovább folytatták az utat az idősek otthonáig. Amikor odaértek, mintha mi sem történt volna átadták betegüket az ott dolgozó nővéreknek, majd elhajtottak az intézményből.

Végül az otthonban dolgozók hívtak mentőt a sértetthez, aki – mint utóbb kiderült – az esés következtében 8 napon túl gyógyuló, súlyos szeméremcsont törést szenvedett.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság mindkettőjüket határozott időre tiltsa el a betegkísérő foglalkozástól.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik