Belföld
Budapest, 2013. július 16.
Az első engedéllyel rendelkező pénztárgép, amely alkalmas online kapcsolatra a kereskedők és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) között a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalban Budapesten 2013. július 16-án.
MTI Fotó: Marjai János

Női ruhában surrant be a bekamerázott autómosóba egy férfi, hogy lenyúlja a pénzt

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 05. 31. 09:12

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség lopás vétsége  és rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal az elkövetővel szemben, aki azért öltözött női ruhába, hogy a lopásnál álcázza magát.

A vádirat szerint egy tatabányai autómosóban dolgozó férfi az autómosó bejárati ajtajának kulcsát és riasztójának kódját átadta a vádlottnak, aki március elsejére virradó éjjel behatolt az autómosóba, és onnan 108.250 FT készpénzt és egy 24 ezer Ft értékű mobiltelefont ellopott.

A vádlott női ruhában ment be a kamerával felszerelt épületbe, hogy álcázza magát. Ott összetörte az öltözőszekrény ajtajait, maró hatású folyadékkal öntötte le a pénztárgépet, és a bankkártya-leolvasót, így azokat használhatatlanná tette, ezzel összesen még 220 ezer forintos kárt okozott.

A tolvaj bűntársát a Tatabányai Járásbíróság már korábban elítélte azért, mert a lopáshoz a vádlottnak a kulcs és a kód átadásával segítséget nyújtott. A lopás tettesét a nyomozó hatóság elfogatóparancs alapján fogta el, majd őt a Tatabányai Járásbíróság ügyészi indítványra előzetes letartóztatásba helyezte.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben a vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy őt a bíróság szabadságvesztésre, a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje, valamint kötelezze arra, hogy az autómosóban okozott rongálási kárt a sértettnek térítse meg.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2018. november 5.
Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. november 5-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.