Belföld

Felemás éve volt a jegybankos alapítványoknak

Optima Befektetési Zrt.

A négy MNB-s alapítvány (Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány, Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány, Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány, Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány) tulajdonában álló Optima Befektetési Zrt. adózott eredménye az előző évhez képest 8 millió forinttal, 13,8 millió forintra csökkent.

A nettó árbevétel egy kicsit emelkedett, 794 millió forintra, ez a növekedés azonban elmarad a 2015-ös és 2016-os év között mért különbségtől. Osztalékot nem fizetnek.

Ferida Zrt.

Jobban teljesített a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány és a Pallas Athéné Geopolitikai és Innovációs Alapítvány érdekeltségébe tartozó Ferida Zrt., amelynek 2017-es árbevétele, 2,5 milliárd forint. Ez több mint a duplája a 2016-osnak.

Hasonló tempóban nőtt az adózott eredménye is: 1,4 milliárd forint lett a 2016-os 640 millió forinttal szemben.  Idén fizetnek osztalékot is, 1,1 milliárd forintot.

Kecskeméti Duális Oktatás Zrt.

Mindössze 630 ezer forint értékesítésből származó bevétele volt a Matolcsy-egyetem építéséért felelős cégnek, de az egyéb bevételek miatt 8,6 adózott eredményt könyvelhetett el.

Kasselik-Ház Zrt.

Az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cég árbevétele 2017-ben érdemben nem változott az előző évihez képest (289 millió forint lett), a tulajdonos alapítványok számára azonban pozitív fejlemény, hogy míg 2016-ban 823 millió forintos veszteséget könyvelt el, 2017-re pozitívra jött ki a mérleg (80 millió forint). Osztalékot nem fizetnek.

Vízház Zrt.

Az Optima Befektetési Zrt. egyedüli tulajdonában álló ingatlanfejlesztő 2017-ben is veszteséges volt, 32 milliós mínuszban zárta az évet, annak ellenére, hogy tavaly elnyerte a Várkert Kaszinó felújítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik