Belföld

Dúró Dóra nem mondhat le – üzente Toroczkai

Még nem döntött, kizárása után teljes a bizonytalanság.

A Jobbik-frakció kizárta, az elnökség mandátuma visszaadására kérte, amire korábban késznek is mutatkozott, nem idegenkedett attól, hogy abbahagyja a politikát.

Most azonban még nehezebb helyzetbe került, rengeteg jobbikos jelezte, éppen elvei miatt kell dacolnia a párt elnökségével, amely visszahívta országgyűlési képviselői tisztségéből. Dúró Dóra közösségi oldalán elképesztőnek nevezte a rá nehezedő nyomást azért, hogy ne mondjon le a mandátumáról, hiszen az ellene hozott döntés koncepciós eljárásban született, és éppen azzal szegné meg a Szent Koronára tett esküjét, ha nem folytatná a munkát.

Mint írta, a választáson még a pártlista 3. helyére tette az elnökség, most pedig hirtelen alkalmatlan lett a parlamenti munkára, de meg sem hallgatták.

A mandátumról való lemondása előtt jogos kérdésnek tartja,

ha  Lenhardt Balázs elvi okok miatti kizárását követően független képviselőként dolgozhatta végig a ciklust az elnökség jóváhagyásával, akkor nálam ez miért nem merülhet fel?

Dúró Dóra végleges döntése előtt még egyeztetne Pongrátz Andrással (az ’56-os szabadságharcos Pongrátz Gergely öccsével) és a június 23-ai zászlóbontó gyűlés részvevőivel is.

Pongrátz András és Toroczkai László előzőleg felkérte Dúró Dórát, semmilyen körülmények között ne mondjon le képviselői mandátumáról.

A Jobbik frakciója elszakadt a párttól és a magyar valóságtól is, Dúró Dóra frakcióból való kizárását semmi sem indokolta, az egy koncepciós eljárás. Nem a frakciónak van pártja, hanem a pártnak van frakciója.

A Jobbik súlyos morális válságba került, ezért kérik, hogy Dúró Dóra rendületlenül képviselje a párt eredeti szellemiségét az Országgyűlésben.

Azt javasolják, hogy a jobbikos eskü megszegése miatt mondjon le a mandátumáról Gyöngyösi Márton frakcióvezető, aki a kizárás kezdeményezésével pártszakadást idézhet elő és Mirkóczki Ádám, aki hiteltelenné tette a pártot, megtagadta a 2010 előtti Jobbikot.

Toroczkai zászlót bont június 23-án
Szerinte már értelmetlen arról beszélni, hogy a Jobbikot egyben kell tartani.

 

Kiemelt fotó: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik