Belföld

Dúró Dóra kész visszaadni mandátumát

Ugyanakkor megdöbbentette kizárása.

Dúró Dóra közösségi oldalán reagált arra, hogy kizárták a Jobbik parlamenti frakciójából, amelyből egyedül ő csatlakozott Toroczkai László platformjához.

Mint írta, méltósággal veszi ezt tudomásul, de megdöbbentette

a bajtársaknak hitt frakciótársak konkrétumok nélküli, koncepciós döntése,

hiszen a platform „szimbolikus” támogatásakor is jelezte, bízott abban, hogy az elnökség annak is helyet talál a nemzeti néppártban, de ha nem, azt is tiszteletben tartja és kiszáll a platformból.

Mint írta, sokszor került olyan helyzetbe a politikában, amikor a bátorságát próbára kellett tennie, de mindig arra gondolt, csak az lehet különb másoknál, aki nem fél.

Tudom, hogy sokan azt gondolják, hogy félek akár kilépni a politika világából, de ez nem így van: sok csalódás után az elmúlt hónapokban már többször közeli realitássá vált számomra, hogy mással foglalkozzak, és el is kezdtem például intenzíven angolt tanulni, felsőfokú nyelvvizsgára készülve, hogy készen álljak egy civil életre, három gyermek édesanyjaként is.

Dúró Dóra kész visszaadni a mandátumát.

A politikus a platform elhagyását sem azért helyezte kilátásba, mert félt – az egyébként szerinte – jogtalan következményektől. Számára valóban a Jobbik egybentartása volt a legfontosabb, de most úgy látja, nem mindenki fontos ez a szempont.

Ha félt volna, nem indul Toroczkai László mellett, nem bírálja belső körben sokszor a pártvezetést és elkerüli ezt a helyzetet. De nem a félelem vezérelte, hanem a lelkiismeret, ahogy ezután is.

Mint korábban megírtuk, a Jobbik országos elnöksége kérheti, Dúró Dórát mandátuma visszaadására, ami jogilag nem kötelező, de a párt képviselői a Szent Korona előtt tett esküben vállalták, hogy egy ilyen döntést is elfogadnak.

Kiemelt fotó: MTI / Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik