Belföld

Terry Blackéket szembesítették Vona Gáborral

A bíróság zárt tárgyalást rendelt el.

A Jobbik-közeli Alfahír beszámolója szerint a Budapest Környéki Törvényszéken a zárt tárgyalást Terry Black (Rácz Károly)  kezdeményezte. A pert személyiségi jogai megsértése miatt Vona Gábor indította az őt homoszexuális vádakkal illető Terry Black és Amanda Elstak (Rási Zoltán Zsolt), illetve a Lokál, a TV2 és a Ripost ellen.

Az iratismertetéskor kiderült, a kormánypárti sajtótermékek mindegyike elismerte, nem keresték meg előzetesen Vona Gábort, megelégedtek Terry Black szavaival. A törvényszéken levetítették a TV2 Tények című műsorában leadott anyagokat is, amelyen előbb Terry Black, majd később Terry Black és Amanda Elstak beszélt.

Az alperesek és a felperes több mint 3 órás zárt körű meghallgatása után Kummer Ákos, Vona Gábor jogi képviselője azt kérte, hogy az alperesek ne húzzák tovább az időt, ő lezártnak tekinti a bizonyítási eljárást. Terry Black ugyanakkor még élne az észrevételezés lehetőségével, igyekszik bizonyítékokkal, tanúkkal alátámasztani a bíróság előtt az állítását.

Vona Gábor röviden úgy értékelte a tárgyalást, hogy a szembesítés eredménytelen volt. Közölte, a bíróság előtt fenntartotta korábbi állítását, semmi köze sincs Terry Blackékhez, soha nem volt homoszexuális kapcsolata.

Vona Gábor: Büszke heteroszexuális vagyok
A Jobbik-elnök sajtótájékoztatón reagált Terry Black kijelentéseire.

Ügyvédje szerint a zárt meghallgatás után kijelenthető, az alperesek eddig semmilyen bizonyítékkal nem tudták alátámasztani a Vona Gáborral szembeni állításukat. A tanácsvezető bírónő szeptember 26-át jelölte ki a következő tárgyalási napnak.

Terry Black a per korábbi tárgyalását emlékezetessé tette.

Terry Black a riporternőnek: „Baszták már meg magát?”
Beperelték, mert a Fidesz-közeli médiában azzal turnézott, hogy Vona Gábor melegpartikon vett részt, de a tárgyalás után csak ingerült kiabálásra futotta tőle.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik