Belföld
Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Terry Blackéket szembesítették Vona Gáborral

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 05. 30. 15:49

A bíróság zárt tárgyalást rendelt el.

A Jobbik-közeli Alfahír beszámolója szerint a Budapest Környéki Törvényszéken a zárt tárgyalást Terry Black (Rácz Károly)  kezdeményezte. A pert személyiségi jogai megsértése miatt Vona Gábor indította az őt homoszexuális vádakkal illető Terry Black és Amanda Elstak (Rási Zoltán Zsolt), illetve a Lokál, a TV2 és a Ripost ellen.

Az iratismertetéskor kiderült, a kormánypárti sajtótermékek mindegyike elismerte, nem keresték meg előzetesen Vona Gábort, megelégedtek Terry Black szavaival. A törvényszéken levetítették a TV2 Tények című műsorában leadott anyagokat is, amelyen előbb Terry Black, majd később Terry Black és Amanda Elstak beszélt.

Az alperesek és a felperes több mint 3 órás zárt körű meghallgatása után Kummer Ákos, Vona Gábor jogi képviselője azt kérte, hogy az alperesek ne húzzák tovább az időt, ő lezártnak tekinti a bizonyítási eljárást. Terry Black ugyanakkor még élne az észrevételezés lehetőségével, igyekszik bizonyítékokkal, tanúkkal alátámasztani a bíróság előtt az állítását.

Vona Gábor röviden úgy értékelte a tárgyalást, hogy a szembesítés eredménytelen volt. Közölte, a bíróság előtt fenntartotta korábbi állítását, semmi köze sincs Terry Blackékhez, soha nem volt homoszexuális kapcsolata.

Budapest, 2016. november 11.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke Coming out. Gyarló ember vagyok címmel sajtótájékoztatót tart a Képviselõi Irodaházban 2016. november 11-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Vona Gábor: Büszke heteroszexuális vagyok
A Jobbik-elnök sajtótájékoztatón reagált Terry Black kijelentéseire.

Ügyvédje szerint a zárt meghallgatás után kijelenthető, az alperesek eddig semmilyen bizonyítékkal nem tudták alátámasztani a Vona Gáborral szembeni állításukat. A tanácsvezető bírónő szeptember 26-át jelölte ki a következő tárgyalási napnak.

Terry Black a per korábbi tárgyalását emlékezetessé tette.

Terry Black a riporternőnek: „Baszták már meg magát?”
Beperelték, mert a Fidesz-közeli médiában azzal turnézott, hogy Vona Gábor melegpartikon vett részt, de a tárgyalás után csak ingerült kiabálásra futotta tőle.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.