Belföld

Cigit tarhált, majd kirabolta nyugdíjas ismerősét

Nyugdijas(210x140).png (nyugdíjas,idős,)
Nyugdijas(210x140).png (nyugdíjas,idős,)

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt egy hónapon belül vádat emelt egy 33 éves szanki férfival szemben, aki  április 26-án megjelent nehezen mozgó, idős ismerőse kiskunmajsai házánál, ahol előbb cigarettát és kölcsönt kért, majd erőszakkal elvette a pénzét is.

A 33 éves szanki férfi az anyjával együtt jelent meg ismerősük kiskunmajsai házánál azzal, hogy dohányt és pénzt kérjenek tőle kölcsön. Csöngetésükre a 67 éves, gyenge fizikumú, nehezen mozgó férfi ajtót nyitott, mire a vádlott és az anyja az udvarra bemenve cigarettát kértek tőle. A sértett megengedte a nőnek, hogy a kertben orgonát szedjen, majd leült egy fatuskóra, mert hosszabb ideig nem volt képes állni.

A vádlott ekkor arra hivatkozva, hogy nincs pénze, először 200,- Ft-ot, majd 2.000,- Ft-ot kért kölcsön a férfitől, ő azonban ezt megtagadta tőle. A vádlott ekkor az ülő helyzetben lévő áldozata mögé lépett, a mellkasán hátulról átkarolva lefogta, és leszorítva tartotta, miközben átkutatta az inge zsebeit. Talált is 10.000,- Ft-ot a sértettnél, amit rögtön el is vett, majd a virágszedésből visszatérő anyjával együtt eltávozott.

Még aznap elfogták a vádlottat, akinél előállításakor a rendőrök a rabolt pénzből 3.650,- Ft-ot megtaláltak, így a sértett kára részben megtérült.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfit bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik