Belföld

“Nem vamzer vagyok, hanem pitbull”

Öt és fél év fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki egy tollal nyakon szúrta a rabtársát. Csak az őket szétválasztó többi rabnak köszönhető, hogy nem történt tragédia.

L. A. és V. Z.  jogerős szabadságvesztés büntetésüket töltötték a börtönben. Mivel rövid ideig zárkatársak voltak,ezért  ismerték egymást. L. A a vádlott és a sértett 2016. szeptember 29. én fél kilenc körül a börtön udvarán reggeli sétán voltak. A sértett az egyik fogolytársával beszélgetett, amikor a vádlott jobb kezében egy tollal, amely utólag nem volt beazonosítható, a séta közben hirtelen odalépett a sértetthez. Azt kiáltotta, hogy ő „nem vamzer, hanem pitbull”, majd egy alkalommal, félkörös mozdulattal, közepes erővel nyakon szúrta a sértettet.

Ezt követően a vádlott kis-közepes erővel ismét a sértett nyaka felé szúrt, azonban a sértett védekezésre kinyújtott jobb kezének gyűrűsujját találta el. A sértett ezután ráfogott a vádlott jobb kezére, majd birkózni kezdtek egymással, amely során a földre kerültek. A birkózásnak a többi fogvatartott vetett véget, szétválasztották a vádlottat és a sértettet, majd a történteket észlelve a börtönőrök elkülönítették őket.

A bíróság a vádlottat többszörös visszaesőként elkövetett emberölés kísérletének bűntettében mondta ki bűnösnek. Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik