Belföld

48 millió forintot nyert tavaly a lottón, most az utcán alszik Zsolt

47 millió 862 ezer forintot nyert a Skandináv lottón 2017-ben Varga Zsolt, de hetek óta mégis hajléktalanként éli az életét, írja a sonline.hu.

A férfi korábban közmunkásként és raktárosként dolgozott Taszáron. Felesége és három gyermeke volt, aztán mikor megnyerte a pénzt, hirtelen rengeteg barátja is lett, mert a faluban gyorsan terjed a híre, mekkora szerencse érte.

A kézhez kapott összegből vett egy házat a településen, teljesen felújította, szépen berendezte, és tett félre a gyerekeinek is egy-egy jelentősebb összeget.

Sajnos aztán a sok pénz megrészegítette a feleségemet is, lelépett egy másik férfival, miközben szórta a pénzt két kézzel. Aztán nagyon gyorsan elromlott minden. Elváltunk, ami pénz maradt még, az is elfogyott mind. A házon, amit vettem, a mai napig pereskedünk, oda beköltözni nem tudok. Mivel azonban pénzem sincs, így az albérletemből is el kellett jönnöm. A gyerekeket elvette a gyámügy, most nevelőszülőknél vannak. A barátok is elkoptak, persze a pénzemmel együtt

– mesélte a lapnak a férfi.

638 millió forintot nyert lottón a magyar hajléktalan pár, így élnek most
László alkoholproblémákkal küzdött, de már három éve nem iszik.

Zsolt most már hetek óta az utcán alszik, vagy a bolt mellett, vagy a parkban egy padon. Igyekszik nem zavarni az embereket, és őt sem bántják.

Pár hete arra készült, hogy kimegy Németországba dolgozni, de előtte még segített egy ismerősének az erdőn. Gödörbe lépett, eltört a sarkcsontja, most gipszben van a lába és járóképtelen.

Ha leveszik a gipszet, újra megpróbálok külföldön munkát vállalni. Régebben nagyon ügyesen raktam a térkövet, noha kegyetlen anyag, teljesen leszedi a bőrt az ember kezéről. De kell a pénz. A gyerekeknek megmentettem azért öt-öt millió forintot, amit zároltattam egy nevükre szóló számlán. Azt tizennyolc éves korukban megkapják, talán egy szerencsésebb életet indíthatnak majd belőle

– fogalmazott.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik