Belföld

Fellebezett a brutális gyilkos, aki megölte fiatal barátnőjét

Életfogytiglant kapott a bobai gyilkosság tettese. Az ítélet nem jogerős.

A Nyugat.hu adta hírül, hogy megszületett az ítélet a 2015-ben Bobán történt emberölés ügyében. A féltékeny barátnőjét meggyilkoló T. G. életfogytiglant kapott és 4,5 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezték. Legkorábban 25 év múlva szabadulhat. 10 évre a közügyektől is eltiltották.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott ügyvédje enyhítésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős.

Amikor a bíró ismertette a tényeket, a vádlott hevesen csóválta fejét, jelezve, nem ért egyet. Áldozata szülei a tárgyalóterem végében, fekete ruhában, lehajtott fejjel ülnek.

A bíró az indoklásban kiemelte, hogy a vádlott indulatból okozott életveszélyes sérülést, de utána hideg fejjel, egészségügyi ismereteit felhasználva balesetnek akarta álcázni áldozata halálát.

T. G. 2015-ben bántalmazta, majd megölte volt barátnőjét, akivel megcsalta élettársát. A férfi balesetnek akarta álcázni tettét, ehhez az áldozat apját is fel akarta használni. Az anya tenyerébe temette arcát, amikor a bíró közölte: lánya életben maradhatott volna…

A vádlott őszinte megbánását a bíró nem fogadta el, mert T. G. a gyilkosság után szexuális tartalmú üzenetet küldött egy másik barátnőjének, akivel aznap este találkozott is.

Mint korábban megírtuk, a Vas megyei Főügyészség aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat.

A vádlott korábban színészként, a gyilkosság idején pedig mentőápolóként dolgozott. 

A férfit a 18 éves lány sértegette, aki ezért megverte. Éppen indult volna haza, de rájött, baja lehet a bántalmazásból, ezért úgy döntött, ölni fog, hogy elkerülje a felelősségre vonást. Azt tervezte, hogy eltünteti a bűncselekményre utaló nyomokat és balesetnek álcázza a gyilkosságot.

Visszament a házba, a fiatalt – aki ekkor már képtelen volt védekezni – levitte a pincébe, majd felment a nappaliba és feltakarította a vérnyomokat. Ezután értesítette az Országos Mentőszolgálatot. Miközben épp bejelentést tett, a fiatal sikítozni kezdett, gyilkosa pedig – hogy ne bukjon le – befogta a száját és az orrát. Az áldozat végül megfulladt.

Kiemelt kép: Nyugat.hu/ Tánczos Mihály 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik