Belföld

Amnesty International: a Stop Soros egy kegyetlen kísérlet

Az új Stop Soros egy kegyetlen kísérlet arra, hogy kriminalizálják a civileket, írta az Amnesty International kedd esti közleményében.

A kormány láthatóan mindennél jobban elkötelezett, hogy Magyarország legyen Európában az az ország, amely a lehető legkegyetlenebbül bánik a menedékkérőkkel és menekültekkel. A kormány újabb kísérletet tesz arra, hogy a már eddig is egyértelmű intoleranciáját, idegengyűlöletét és rasszizmusát egy újabb szintre emelje

– mondta Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Mint fogalmazott, ez egy kegyetlen kísérlet arra, hogy hermetikusan lezárják a határokat a menekülők elöl, és kriminalizálják az olyan tökéletesen jogszerű tevékenységeket mint az információszolgáltatás vagy a jogi segítségnyújtás a menedékkérők számára.

Ez alkalmas lehet arra, hogy megbénítsa az ezekért az emberekért dolgozó szervezeteket, és a már így is kiszolgáltatott menedékkérőket és menekülteket még kilátástalanabb helyzetbe sodorja

– tette hozzá.

Szavait azzal zárta, a képviselőknek helyesen kell cselekedniük, és nemet kell mondaniuk a civilek és a civil szervezetek elleni újabb támadásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik