Belföld

Százak várták a ceglédberceli baleset áldozatainak koporsóit – videó

Hazaszállították Romániába a ceglédberceli baleset kilenc halálos áldozatának holttestét. Az Antena 1 beszámolója szerint a koporsókat rokonok és a hozzátartozók mellett több száz barát és ismerős várta, akik együtt sírtak és imádkoztak a gyászoló családokkal. Ez látható az alábbi szívfacsaró videón.

Românii morţi în carnagiul din Ungaria au ajuns acasă

Lacrimi şi durere. Românii morţi în carnagiul din Ungaria au ajuns acasă. Sute de oameni plâng şi suspină. Toate detaliile, aici: –> https://bit.ly/2IKEVZA

Közzétette: OMG News – 2018. május 27.

A kronika.ro szerint az elhunytak hazaszállítását a szaktárca által felállított válságstáb szervezte meg, a szállítás költségeit pedig a külügy sürgősségi alapjából fedezték.

Ceglédbercelnél, a 4-es főúton egy román rendszámú kisbusz frontálisan ütközött múlt kedden egy homokot szállító teherautóval. A balesetet a kisbusz egyetlen utasa sem élte túl, mind a kilencen – valamennyien román állampolgárok – a helyszínen meghaltak. A kisbusz vezetője Facebook-oldalán élőben közvetítette a baleset előtti másodperceket is, miközben előzött, valószínűleg ez, illetve a hozzászólások olvasása vonta el a figyelmét.

A baleset miatt több mint 15 gyerek maradt árván. Őket a nagyszülőknél és a rokonoknál igyekeznek elhelyezni. Romániában pszichológusokból és gyermekvédelmi szakemberekből álló válságstábot alakítottak ki, hogy segítsék a gyerekeket és családjaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik