Belföld

Idén nyáron is lesz felújítás a 4-6-os villamos vonalán

2018. június 16-tól, az iskolai szünet ideje alatt halaszthatatlan pályafelújítási munkákat végeznek a Nagykörúton az Oktogon és a Harminckettesek tere között – írja honlapján a BKK.

A rekonstrukció miatt a nagykörúti 4-es és 6-os villamos két szakaszon, a Széll Kálmán tér M végállomástól az Oktogon M megállóhelyig, a dél-budai végállomásától pedig a Harminckettesek teréig közlekedik. Az Oktogon M és a Corvin-negyed M között pótlóbusz viszi majd az utasokat. A pótlóbusz útvonalán buszsávot alakítanak ki, a közúti forgalom számára pedig irányonként egy-egy sáv áll majd rendelkezésre.

Részleteket majd később közölnek, ám annyit már most is lehet tudni, hogy ugyanebben az időszakban a nagykörúti villamosvonal több más pontján is rövidebb ideig tartó felújítási munkákra kerül majd sor.

A BKK a lépést azzal indokolja, hogy az Oktogon és a Harminckettesek tere közötti szakaszon a kilencvenes évek közepén történt utoljára nagyobb felújítás, azóta kisebb, a forgalombiztonság fenntartásához elengedhetetlenül szükséges javításokat végeztek csak el. A nyári felújítás idején több mint 3200 méter hosszon építik át a villamospályát, valamint több, a vonal fenntartásához szükséges beavatkozást is elvégeznek.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik