Belföld

Kékeden pénzt kérnek attól, aki a saját háza előtt parkol

Volt, aki aláírást gyűjtött a rendelet ellen, de azt az önkormányzat nem fogadta el hitelesnek.

Pénzt szedne a helyiektől az önkormányzat az alig kétszáz lelkes Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kékeden azért, hogy a saját házuk előtt, az utcán parkolhassanak – számolt be a Hír TV Célpont című műsora.

A riportból kiderül, hogy a közelmúltban sok család települt át Szlovákiából, az utcán parkoló autók pedig sokszor akadályozzák az egyébként gyér forgalmat. Az önkormányzat azonban nem az érintettekkel rendezte az ügyet, hanem minden lakosra érvényes rendeletet fogadott el arról, hogy naponta és négyzetméterenként 200 forintot kell fizetni a járművek által elfoglalt területért. Ez azokra az autókra is vonatkozik, amellyel a saját kapubejárójukban állnak meg.

A helyiek már a rendelet kihirdetése előtt felszólító levelet kaptak, amiben az áll, hogy ha nem fizetik a díjat, annak ötszörösét fogják kiszabni rájuk. Egy helyi lakos, Piriczki Norbert aláírásgyűjtésbe kezdett a rendelet ellen, elmondása szerint a lakosok csaknem felének aláírását össze is gyűjtötte, de a képviselő-testület ülésén nem fogadták el az íveket hitelesnek.

Ugyanakkor a polgármester úgy döntött, hogy ebben a formában egyelőre nem vezetik be a díjat, de nem mondanak le róla, csak „életszerűbbé teszik”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik