Belföld

Kizárták Sallai Róbert Benedeket az LMP-ből

Az LMP fegyelmi testülete első fokon kizárta Sallai Róbert Benedeket a pártból, írja az azonnali.hu. A döntés annak kapcsán született, hogy egy LMP-s képviselőjelölt etikai bizottsági meghallgatásán Sallai nekiment Hadházy Ákosnak, azt viszont tagadta, hogy meg is ütötte volna. Az incidensről egy hangfelvétel is készült.

Sallai a döntésről egy levélben számolt be, melyben azt írta:

sokat hibázott, de minden döntése mellett kiáll, amit az elmúlt másfél évben titkárként hozott, és ténykedése minden mozzanatát vállalja.

Azt állítja, „semmi mást nem tett, mint a kongresszusi döntések végrehajtásáért vállalt konfliktusokat egy olyan időszakban, amikor páran fillérekért árulták az LMP-t olyanoknak, akik ellen létrejöttek”.

Méltatlannak és gyalázatosnak tartja a testület döntését, és azok magatartását is, „akik ezt a döntést megrendelték, akik most a hétvégén a bizalmatokat fogják kérni, hogy újból vezetők legyenek”.

Sallai fellebbez a döntés ellen.

A hvg.hu közben azt írja, az LMP azon képviselőjelöltek ellen is fegyelmit indít, akik visszaléptek más ellenzéki párt jelöltje javára a választáson. Kassai Dániel a Budapest 15-ös választókerületben lépett vissza, ahol Kunhalmi Ágnes legyőzte a fideszes jelöltet.

Kassait a fegyelmi bizottság öt évre tiltotta el attól, hogy az LMP színeiben bármilyen választáson elinduljon, nem indulhat se országgyűlési, se önkormányzati, se EP-választáson.

Kassai is fellebbez a döntés ellen.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik