Belföld

Évekig bántalmazta fiait a nő, 7 évet kaphat

A tatabányai asszony verte, elhanyagolta gyermekeit.

A 39 éves tatabányai asszony szülői kötelezettségét éveken át súlyosan megszegte, így gyermekei érzelmileg súlyosan sérültek. A vádlott egyedül nevelte 2001-ben, illetve 2012-ben született fiait. A nagyobbnak kisiskolásként magatartási problémái voltak. Kezelték, de gyógyszerét a nő nem váltotta ki, gyermekét vizsgálatra nem vitte vissza, úgy gondolta, a fia csak neveletlen.

Az asszony a fiúval nem foglalkozott, köztük egyre rosszabb lett a viszony, amely csak romlott a kisebbik testvér megszületése után.

A nő a kisbaba gondozását nagyobbik fiára hárította, a kicsit látványosan szeretgette, becézgette. 2012 nyarán a kicsit védelembe vette a gyámhatóság, mert a vádlott dohányzás közben etette, rosszul kötötte be a babakocsiba, ahonnan kiesett. A nő a csecsemőt a tatai tóban megfürdette, amitől bőrén kiütések jelentek meg.

Az asszony a nagyobbik fiú ruházatáról, higiéniájáról nem gondoskodott, csak egy melegítője és egy pólója volt, amit egész héten viselt. A gyerek a ruháit maga mosta, anyja nem vett neki  iskolatáskát, ezért műanyag szatyorban hordta felszereléseit. A nő nem járt sem iskolai, sem az óvodai szülői értekezletre, fogadóórára, az anyák napi ünnepségekre kétszer a nagyobbik testvér ment el helyette.

Az anya többször bántalmazta idősebb fiát. Esetenként azért, mert a rábízott feladatot nem elképzelése szerint hajtotta végre, a verések alkalmával gyakorta ordított, trágár kifejezéseket használt. Az asszony egyszer a kisebbiket is pofon ütötte, akinek az arcán az ütés nyoma napokig látszott. A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kétrendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat ellene. A halmazati szabályok miatt egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik