Belföld

Továbbra is előzetesben maradhat a VV Fanni megölésével gyanúsított B. László

Szinte biztosra vehető, hogy továbbra is előzetesben marad B. László, akit Novozánszki Fanni, ismertebb nevén VV Fanni meggyilkolásával gyanúsítanak. A 24.hu megtudta a Fővárosi Főügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság újabb három hónappal hosszabbítsa meg a gyanúsított előzetes letartóztatását. Mivel B. László előzetes letartóztatása vasárnap jár le, ezért erre várhatóan legkésőbb péntekig sor is kerül.

A Fővárosi Főügyészség megvizsgálta az iratokat és megállapította, hogy az emberölés bűntettével megalapozottan gyanúsítható férfi esetében a szökés, elrejtőzés veszélye továbbra is fennáll, valamint attól is alappal lehet tartani, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén a még fel nem kutatott bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével megnehezítené, veszélyeztetné a bizonyítást. Mindezek alapján a Fővárosi Főügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását további három hónappal, 2018. augusztus 27. napjáig hosszabbítsa meg

– közölte megkeresésünkre Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Novozánszki Fanni november 20-án tűnt el, ám holtteste a mai napig nem került elő. A gyilkossággal gyanúsított b. László azonban már korábban megbukott a hazugságvizsgálaton.

 

Kiemelt kép:  Julian Ward / Image Source / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik