Belföld
bűnöző, győr (bűnöző, győr)

Felügyelőt vesztegetett volna a rab – így járt

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 05. 22. 09:13

Kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség az ellen az előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen, aki a megyei büntetés-végrehajtási intézetben dolgozó egyik biztonsági felügyelőt akarta megvesztegetni. Az eset tavaly októberben történt.

A biztonsági felügyelő, a büntetés-végrehajtási intézet egyik körletén elhelyezett fogvatartottakat tisztálkodást követően a zuhanyzó helyiségből zárkájuk felé kísérte, amikor a vádlott a társaitól lemaradva a biztonsági felügyelőnek 100 000,- forint készpénzt ajánlott fel azért, hogy részére mobiltelefont juttasson be az intézetbe. A felügyelő a vádlott ajánlatát visszautasította, azonban a vádlott újra próbálkozott, és már 200 000,- forintot ígért, amennyiben a kérését teljesíti.

A biztonsági felügyelő a vádlott újabb ajánlatát is elutasította, majd a történteket jelentette a körletfelügyelőnek. A hatályos jogszabályok szerint az előzetes letartóztatottak a büntetés-végrehajtási intézetben az ott kijelölt telefont használhatják, illetve kizárólag az intézet által biztosított mobileszközt tarthatják a birtokukban. A más ügyben jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyész vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.