Belföld

Börtön vár a Nyugatinál lévő brutális rablókra

Egy 29 éves román férfi két 17 éves társával támadt rá két fiúra, akik egy belvárosi szórakozóhelyről a Nyugati pályaudvar felé tartottak. A vádlottak aznap éjszaka a belvárosban tartózkodtak, és már erősen ittasak voltak. Úgy döntöttek, bemennek az V. kerület, Szent István körúton lévő egyik szórakozóhelyre, de a biztonságiak nem engedték be őket, mert részegek voltak.

A vádlottak ezután a szórakozóhely előtt várakoztak, amikor felfigyeltek a szintén ott tartózkodó két sértettre. Elhatározták, hogy a két fiatal férfitól erőszakkal megszerzik az értékeiket. Ennek érdekében beszélgetést kezdeményeztek, majd beléjük kötöttek, ami miatt szóváltás alakult ki közöttük.

Ezután a sértettek a szórakozóhely elől elindultak a Nyugati pályaudvar irányába. A vádlottak követték őket, majd a Szent István körúton lévő egyik étterem előtti járdaszakaszon körbevették őket, majd mindkettőjüket beszorították az étterem előtti beugróba úgy, hogy a menekülési útvonalukat elzárták.

Fotó: Marjai János / 24.hu

Ezt követően a három vádlott közül ketten az egyik sértettet kezdték bántalmazni, őt ököllel megütötték, majd miután ettől a földre került, megrugdosták. Ez alatt harmadik társuk a másik férfit ütötte ököllel. Mindeközben azt követelték tőlük, hogy a pénzüket és a telefonjukat adják át, különben még nagyobb verést kapnak.

A vádlottak létszámbeli és fizikai erőfölényének hatására az egyik sértett átadta a támadóknak a mobiltelefonját, és utasításukra annak biztonsági kódját is feloldotta. A másik férfitól erőszakkal vették el a pénztárcáját, és kivették az abban lévő készpénzt. Az értékek megszerzését követően a vádlottak elmenekültek a helyszínről.A bántalmazás következtében mindkét sértett fej sérülést szenvedett, amely az egyikük esetében súlyos volt, a koponyaboltozat törésével járt.

A két fiatalkorú elkövetőt és felnőtt társukat a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege csoportosan elkövetett rablás bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja, és mindhármuk esetében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik