Belföld

Börtön vár a Nyugatinál lévő brutális rablókra

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 05. 22. 16:09

Egy 29 éves román férfi két 17 éves társával támadt rá két fiúra, akik egy belvárosi szórakozóhelyről a Nyugati pályaudvar felé tartottak. A vádlottak aznap éjszaka a belvárosban tartózkodtak, és már erősen ittasak voltak. Úgy döntöttek, bemennek az V. kerület, Szent István körúton lévő egyik szórakozóhelyre, de a biztonságiak nem engedték be őket, mert részegek voltak.

A vádlottak ezután a szórakozóhely előtt várakoztak, amikor felfigyeltek a szintén ott tartózkodó két sértettre. Elhatározták, hogy a két fiatal férfitól erőszakkal megszerzik az értékeiket. Ennek érdekében beszélgetést kezdeményeztek, majd beléjük kötöttek, ami miatt szóváltás alakult ki közöttük.

Ezután a sértettek a szórakozóhely elől elindultak a Nyugati pályaudvar irányába. A vádlottak követték őket, majd a Szent István körúton lévő egyik étterem előtti járdaszakaszon körbevették őket, majd mindkettőjüket beszorították az étterem előtti beugróba úgy, hogy a menekülési útvonalukat elzárták.

Fotó: Marjai János / 24.hu
Fotó: Marjai János / 24.hu

Ezt követően a három vádlott közül ketten az egyik sértettet kezdték bántalmazni, őt ököllel megütötték, majd miután ettől a földre került, megrugdosták. Ez alatt harmadik társuk a másik férfit ütötte ököllel. Mindeközben azt követelték tőlük, hogy a pénzüket és a telefonjukat adják át, különben még nagyobb verést kapnak.

A vádlottak létszámbeli és fizikai erőfölényének hatására az egyik sértett átadta a támadóknak a mobiltelefonját, és utasításukra annak biztonsági kódját is feloldotta. A másik férfitól erőszakkal vették el a pénztárcáját, és kivették az abban lévő készpénzt. Az értékek megszerzését követően a vádlottak elmenekültek a helyszínről.A bántalmazás következtében mindkét sértett fej sérülést szenvedett, amely az egyikük esetében súlyos volt, a koponyaboltozat törésével járt.

A két fiatalkorú elkövetőt és felnőtt társukat a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege csoportosan elkövetett rablás bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja, és mindhármuk esetében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.